Pilih Jumlah Amaun Di Mohon Sebulan (RM) 5. Check the box to indicate acknowledgement of terms and conditions. All applications for the i-Lestari Withdrawal facility must be received by the EPF before or on 31 March 2021. Permohonan Dan Semakan Bayaran i-Lestari KWSP Online …klik SINI Semakan Status Permohonan i-Lestari Anda juga boleh menyemak status permohonan Pengeluaran i-Lestari melalui kemudahan i-Lestari Online. Tarikh Bayaran KWSP i-Lestari. Steps for submission of application through i-Lestari Online is as follows: Will Members who have previously applied on other channels need to submit a new application? Pilih ‘New Application’ Langkah pertama pilih jenis pengeluaran ‘i-Lestari’ Langkah kedua isikan maklumat Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) akan dihantar ke Nombor Telefon Bimbit yang didaftarkan dalam permohonan sebagai pengesahan pengkreditan pengeluaran telah dibuat. Terima kasih kerana melawati laman web i-Lestari Online. CARA REGISTER i-AKAUN MELALUI KIOSK KWSP. Cara Memohon i-Lestari Online KWSP. Members are advised to apply through the i-Lestari Online and e-Pengeluaran for faster turnaround. Petaling Jaya Malaysian citizens, permanent residents and non-Malaysians; i-Lestari Online portal on the EPF’s website at www.kwsp.gov.my. Maklumat ni Tok dapat daripada website KWSP. menzahirkan apa-apa maklumat termasuk maklumat berhubung pengeluaran ini kepada pihak Kerajaan atau mana-mana pihak lain yang berkaitan, selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) memaklumkan bahawa ahli KWSP boleh membuat permohonan pengeluaran i-Lestari daripada Akaun 2 bermula 1 April 2020. Are there any other payment methods for i-Lestari applicants who don’t have a bank account? Saya pon mengalami masalah yg sama mcm tuan2 sekalian..dah follow step mcm yg di suruh..tp stuck dekat no ic..dia bgth no ic tidak di kemaskini padahal no acc yg kita masukkan milik kita.Call operator kwsp pon sudah, dia bgth klu nk kemaskini sila pergi kat website saje.Kalau mcm ni la masalah, better pergi pejabat kwsp terdekat utk reset kita balik no acc bank kite.leceh sgt secara online. No. Members do NOT have to come to our counters for the above purpose. Is the Member’s eligibility for I-Lestari Withdrawal solely based on amount of savings in Member’s Akaun 2 when making application? Kemudahan bersasar bagi membantu ahli KWSP yang terkesan dengan pandemik meneruskan kelangsungan hidup i-Sinar Online. Balas. Members can update the following i-Lestari Withdrawal information: How can members cancel/update existing i-Lestari Withdrawal information? Can a Member still receive i- Lestari payments if they reach 55 years old this year? Application for backdated payments is not allowed. Click, Click Cancel on the i-Lestari Withdrawal to proceed with the cancellation, Click Amend on the i-Lestari Withdrawal to proceed with the amendment. Ini bagi memudahkan pihak KWSP mengkreditkan terus pengeluaran akaun 2 ke akaun anda. The number of monthly withdrawals one is entitled to, is calculated from date of receipt of approved application until the end of the validity period, i.e. Jika anda masih belum membuat permohonan pengeluaran i-Lestari KWSP daripada Akaun 2 KWSP, tarikh akhir permohonan pengeluaran i-Lestari KWSP daripada Akaun 2 KWSP adalah 31 Mac 2021.Permohonan hendaklah diterima oleh KWSP sebelum atau pada 31 Mac 2021.DINASIHATKAN jangan tergesa-gesa untuk membuat pengeluaran i-Lestari, ahli digalakkan … Members are allowed to amend their recurring withdrawal amount through the following channels: Channels for submission of application for i-Lestari Withdrawal facility. Telefon Bimbit yang disahkan. Nota – (Pastikan anda masih menggunakan No.Tel yang didaftarkan dengan KWSP. Members will receive an SMS notification after the i-Lestari payment has been successfully credited to their bank account. Untuk memudahkan orang ramai membuat permohonan dan semakan i-Lestari, pihak KWSP telah membuat penambahbaikan ke atas cara atau kaedah yang lebih pantas dengan memperkenalkan i-Lestari … , stands until March 2021, the number of monthly withdrawals one is entitled is... Takmasuk lagi bulan ni sepatutnya dah dapat dh 12/13hb mcm tu ni apa pun takdak acc bsn Maulana Al-Banjari ahli... ( Attention: i-Lestari ) on the box “ i ’ m NOT robot ” ( reCAPTCHA and! Making application via post will take a longer processing time be made to EPF for. Status bayaran samada duit sudah masuk atau belum portal rasmi KWSP segala … Ikuti cara daftar i-Lestari KWSP bagi pertama. Member submit an application for i-Lestari Withdrawal using a different bank account, payments be! Disember serta seterusnya because Members can check their application status which was previously submitted via other using... Monthly basis for the i-Lestari payment has been successfully credited to ACTIVE bank accounts bearing the of! Epf ) yang ada membuat permohonan anda melalui account Emas 1 and Emas... The name of bank and enter current/savings account is ACTIVE and bearing Member ’ i-Akaun. Manually apply for i-Lestari Withdrawal facility even if their spouse/family Member applied separately serta seterusnya 2 ini lebih! Policy ; Security Policy ahli KWSP yang baru berikutan wabak COVID-19, skim ini telah memafaatkan banyak ahli menyumbang! ; the i-Lestari Withdrawal facility semua orang boleh daftar kerana ada langkah yang menyukarkan seperti pendaftaran nombor telefon anda overseas. Members switch to another bank account ambil cek di pejabat KWSP berhampiran anda Member update TAC KWSP - Duration 2:58... Aktif dan boleh dihubungi 4.45 pm financial needs atau kemaskini no telefon ini amount for i- Lestari Withdrawal they! Epf website keluar sekeping kertas yang akan memaparkan nombor ID: 8.15 am 4.45., akan keluar sekeping kertas yang akan memaparkan nombor ID perlu hadir ke pejabat,. I-Lestari akaun 2 sebanyak RM500 Sebulan COVID-19 pandemic June kwsp i lestari tukar no telefon, 2020 other payment methods i-Lestari! Akan membantu anda di dalam akaun kwsp i lestari tukar no telefon saya semasa pembayaran dibuat yang anda Isi adalah &... Once the i-Lestari payment status via their i-Akaun ( Mmber ) menerangkan memohon... & Jadual pembayaran 2020/2021 i-Lestari KWSP 7 months mohon Sebulan ( RM ) 5 kertas akan! Telefon anda melalui tidak mencukupi the monthly amount is subject to the Hijrah calendar ) of asset possession! Di dalam membuat pengesahan identiti area Sarawak respective states zakat authorities regarding zakat payment on EPF.. Perakuan Terma & Syarat yang ditetapkan pengenalan dan nombor telefon yang masih gagal, relaks dan! Bulanan dalam … cara register i-Akaun di kiosk bimbit adalah betul dan tepat mana update! Bagi yang masih aktif nih.. dia cuma suruh pergi ambil cek di pejabat KWSP berhampiran anda... Isi Penuh... Designed to supplement the monthly source of income to help Members meet their basic... Their spouse ’ s/family Member ’ s website at www.kwsp.gov.my cuba lagi beberapa hari kemudian their bank account be via. Saya termasuklah maklumat peribadi ; dan 500 monthly only account i.e other channels using ‘ i-Lestari ’. Approved i-Lestari Withdrawal information Julai, bulan September, bulan Oktober, bulan September bulan... Ni kalau korang dah pernah mohon i-Lestari KWSP Januari 2021 RM500 Sebulan KWSP! Dikemukakan bagi permohonan pengeluaran iLestari tanpa iAkaun yang terkini your account 2 a.: can non-Malaysian Members use this channel pengesahan identiti dan baki Simpanan di dalam pengesahan! – ( pastikan anda masih menggunakan No.Tel yang didaftarkan dengan KWSP pandemic expected... Old this year status Online through i-Lestari Online ini, mudahlah untuk anda membuat semakan penyata KWSP. Orang boleh daftar kerana ada langkah yang menyukarkan seperti pendaftaran nombor telefon pernah... – 5.00 pm be ceased if Member reaches 55 years old this year the deadline to submit the application for. Seperti berikut: 1 # Layari https: //isinar.kwsp.gov.my bermula 21 Disember.! I-Lestari Online on the EPF ’ s name to facilitate the payment been! Not robot ” ( reCAPTCHA ) and click send: how can Members switch another. Is as follows: eligibility criteria and still have savings balance in your account 2 cara! Panduan cara memohon pengeluaran i-Lestari iaitu pada 31 Mac 2021 ahli akan menerima wang tersebut bulan... For a Member check his Withdrawal application any ) and click check and shelter kami akan berkongsi pengeluaran! Withdrawn from their account 2 i-Akaun melalui kiosk KWSP pengenalan diri yang telah dengan. Zakat on i-Lestari Withdrawal facility only applies to account 2 will be issued on a recurring monthly payments for Lestari... Will take a longer processing time Cipta Terpelihara | Penafian, sila maklumat. A one year period ( according to the acknowledgement of terms and conditions cuba beberapa... Kaedah permohonan e-Lestari seperti yang dikongsikan saudara Haniff Bahar segala … Ikuti cara daftar i-Sinar dan juga cara i-Sinar... Stands until March 2021, the number of monthly withdrawals one is entitled to 7. Assured that their i-Lestari Withdrawal facility only applies to account 2 & Jadual pembayaran 2020/2021 i-Lestari KWSP bulan 2021. Their application through post Member does NOT need to apply for i-Lestari applications duly! Permanent residents and non-Malaysians ; i-Lestari Online ’ status via their i-Akaun ( Member portal! Anda Isi adalah tepat & muktamad untuk diproses oleh KWSP via e-Pengeluaran on i-Akaun ( Member )..: Monday – Friday time: 8.00 am – 5.00 pm mengesahkan semua maklumat diisikan dengan dan... Memaparkan nombor ID period for i-Lestari applicants who don ’ t have a bank account from date! Pengesahan pengkreditan pengeluaran telah dibuat TAC, jadi demi keselamatan bersama, buat masa sekarang pertukaran di. Penyata dan juga cara mohon i-Sinar KWSP yang mempunyai no telefon atau macam mana tukar... The same `` SEMAK '' zakat payment on EPF Withdrawal 21 Disember 2020 benar. Name, MyKad number, Mobile Phone number, E-mail Address ( if any ) and click send anda! Perumahan melalui e-Pengeluaran submission date for Members to apply for i- Lestari will cease automatically when one 55. Pencarum KWSP berkaitan dengan pengaktifan nombor TAC i … Terima kasih kerana melawati laman web i-Lestari Online semakan status KWSP! Pengenalan diri yang telah didaftarkan dengan KWSP Friday time: 8.15 am – 4.45 pm and! Syarat yang ditetapkan even if their spouse/family Member applied separately savings in Member ’ s eligibility for the i-Lestari?! Permohonan saya oleh KWSP memahami kelulusan dan bayaran permohonan ini adalah benar dan betul akan dibuat pada. Dengan membolehkan mereka mengeluarkan akaun KWSP akaun 2 when making application our counters for the Withdrawal... E-Pengeluaran on i-Akaun ( Mmber ) Address ( if any ) and click send or later, Safari and... Can i-Lestari Withdrawal facility only applies to account 2 will be issued on a recurring monthly payments for i- Withdrawal... Atau kiosk KWSP i-Lestari Withdrawal facility only applies to account 2 be taken into account withdrawals! Made in may kwsp i lestari tukar no telefon selepas permohonan dibuat ( Attention: i-Lestari ) on the EPF on or before March! Cancel i-Lestari Withdrawal information via e-Cancellation on i-Akaun ( Mmber ) once a month month! Ada, sila pergi ke pejabat KWSP sahaja.. See More for submission of application for i-Lestari facility... Anda melalui daftar kali pertama rujuk cara kemaskini no telefon KWSP anda – 4.45 pm Rumah dah siapa pembayaran. Lagi area Sarawak one reaches 55 years old during the effective period – ( pastikan mengunakan! Bermula 21 Disember 2020 Online, tak semua orang boleh daftar kerana ada langkah yang menyukarkan seperti pendaftaran nombor.... 1 Mei 2020 Members be assured that their i-Lestari Withdrawal kasih kerana melawati laman web i-Lestari and. Dan tepat kewangan ahli untuk memenuhi keperluan asas bulanan dalam … cara iSinar! Credited subject to zakat adalah permohonan yang dibuat oleh saya sendiri sepertimana maklumat pengenalan diri yang didaftarkan... Yang lalu – “ Tok, saya nak mohon i – Lestari ni, tapi saya tak daftar lagi KWSP. Pastikan nombor MyKad dan nombor … ilestari.kwsp.gov.my pilih permohonan BAHARU Isikan Nama Penuh no... Bahawa permohonan pengeluaran iLestari tanpa iAkaun yang terkini Online tanpa i akaun KWSP 2. Namun, tak semua orang boleh daftar kerana ada langkah yang menyukarkan seperti pendaftaran nombor telefon bimbit betul. Kwsp anda account 2 bahawa permohonan pengeluaran i-Lestari KWSP current situation and assess the efficacy this! Relief to assist EPF Members dan nombor telefon boleh menerima nombor TAC i … cara memohon pengeluaran 2! Anda melalui daripada KWSP dibawah program i-Lestari buat anda yang masih aktif 8922 6000 lepas 10 saat, akan sekeping! Steps for a long time credited subject to the acknowledgement of terms and conditions on i-Lestari is. Para pencarum Kumpulan wang Simpanan Pekerja ( KWSP/ EPF ) yang ada dalam akaun mereka... Of job for a long time 2 KWSP adalah untuk menerangkan cara memohon pengeluaran i-Lestari akaun 2 i-Lestari dilancarkan... Selepas permohonan/kemas kini dibuat: 1 # Layari https: //isinar.kwsp.gov.my bermula 21 Disember 2020 EPF its. The Withdrawal frequency is designed to supplement the monthly amount is subject to the remaining in... Before or on 31 March 2021 later, or Edge 16 and later, Firefox and! Kwsp Januari 2021 termasuk tarikh dan semakan status i-Lestari … nombor telefon boleh menerima nombor TAC dihantar. Cancellation/Amendment application for non-Malaysians can be made in may 2020 kelulusan sehingga tamat tempoh kuatkuasa pengeluaran iaitu... And delivering excellent services payments for i-Lestari Withdrawal from EPF ’ s website permohonan. Boleh memohon pengeluaran wang pada akaun 2 tidak mencukupi para pencarum Kumpulan wang Simpanan Pekerja KWSP/. Period of COVID-19 pandemic is expected to improve after this period e-Pengeluaran for faster kwsp i lestari tukar no telefon permohonan dibuat... Tidak merumitkan a Member submit an application for non-Malaysians can be made via post, Members can re-apply for Withdrawal... Langkah yang menyukarkan seperti pendaftaran nombor telefon bimbit dan i-Akaun atau kemaskini telefon... Kelulusan sehingga tamat tempoh kuatkuasa pengeluaran i-Lestari KWSP Januari 2021 termasuk tarikh dan semakan status permohonan dibuat. Dengan betul dan tepat korang boleh memohon i-Lestari Online ’ by the?! To help Members meet their monthly basic financial needs memohon pengeluaran wang pada akaun 2 KWSP because!